Societat 17/08/2021

L'entrevista a traïció de la BBC a Lady Di es convertirà en una donació milionària

Els beneficis extrets d'aquella conversa de la princesa amb Martin Bashir aniran a parar a les ONG que la princesa va impulsar

2 min
Carles va dir a Diana que no l’estimava la nit abans de casar-se

BarcelonaL'entrevista que la princesa Diana va concedir a la BBC el 1995 en la qual va va trencar tots els protocols exposant traumes i escàndols de la vida a la casa reial encara continua sent notícia. Segons The Mail on Sunday, la televisió pública britànica ha expressat la seva intenció de fer un pas més per esmenar la seva culpa en aquell escàndol, en què van enganyar la princesa Diana amb proves falses per fer-la parlar malament de la família reial britànica i del seu matrimoni amb Carles. Ara la cadena pública estaria disposada a fer una donació sense precedents de més d'un milió i mig d'euros a una organització benèfica escollida per la família reial britànica. La quantia respondria al total obtingut per la BBC per la venda dels drets globals.

Segons el citat mitjà, no es coneixen exactament els termes en els quals es produirà la donació perquè la BBC encara estaria treballant en els detalls. Per ara, l'únic que se sap és que la donació seria a través de BBC Studios i que seran Enric i Guillem els encarregats de decidir on posar aquesta quantitat. Alguns mitjans asseguren que darrere de la donació hi ha Charles Spencer, que ja va comentar en el seu moment que la companyia de ràdio i televisió britànica hauria de destinar part dels guanys d'aquella entrevista a algunes de les ONG amb les quals va col·laborar la seva germana.

"És una decisió digna d'admirar, encara que òbviament no pot desfer el mal que s'ha fet, ni esborrar la culpabilitat de la BBC", ha dit al respecte Rosa Monckton, amiga de la difunta princesa. Fa tres mesos la cadena pública va emetre un comunicat oficial expressant les seves disculpes per la comercialització de l'entrevista de Lady Di amb Martin Bashir i pels errors comesos en el procés de l'obtenció d'aquestes declaracions. L'actual director general de la companyia, Tim Davie, s'ha disculpat per carta amb diversos membres de la família reial, inclosa la reina. Matt Wiessler, la persona que va denunciar l'engany per part de Martin Bashir, també rebrà una compensació d'un milió d'euros aproximadament.

"La forma enganyosa com es va obtenir l'entrevista va influenciar substancialment el que va dir la meva mare. L'entrevista va contribuir, de manera important, a empitjorar la relació dels meus pares i des de llavors ha fet mal a innombrables persones més", va dir el príncep Guillem recentment sobre l'entrevista. "Si la BBC hagués investigat adequadament les queixes i preocupacions que es van fer el 1995, la meva mare hauria sabut que l'havien enganyat", va concloure.

stats