Societat 22/07/2021

L'acusat d'agredir un policia a Magaluf mentre venia droga nega els fets

La Fiscalia demana 11 anys i mig de presó en total per a ell i per a l'altre processat

ARA Balears
2 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència de Palma ha jutjat aquest dijous un home acusat de colpejar un policia local de Calvià que el va sorprendre, presumptament, venent droga el 26 de juliol de 2018 a Magaluf. L'home –que a hores d'ara es troba a Itàlia– ha negat els fets, d'acord amb el seu advocat, segons ha informat Europa Press.

La Fiscalia demana per a ell i per al segon acusat –que avui no ha declarat– 11 anys i mig de presó en total i multes de gairebé 4.000 euros. També estableix que la pena que s'imposi pugui ser substituïda per l'expulsió del territori espanyol.

Segons la defensa, el processat manifesta que aquell dia ell i una dotzena de compatriotes més es varen desplaçar en autobús fins a Magaluf i quan varen davallar del vehicle tots els seus companys varen "començar a córrer i llançar coses". No obstant això, i com que l'acusat sabia que "no duia res il·legal damunt –més enllà dels efectes per a la venda ambulant, com ara capells, ulleres o anells–", es va negar a córrer.

Aleshores, un agent municipal "el va detenir, el va tirar a terra i li va posar les mans darrere el cos", fet que li impedia colpejar l'agent. Ara bé, el Ministeri Fiscal considera acreditat que l'acusat portava droga en el moment de la intervenció i que va adoptar una actitud "enquadrada en una agressió a un policia durant l'exercici de les seves funcions", extrem que també ha mantingut l'acusació particular, que ha vist "clara" l'agressió a l'agent.

Dos acusats: per rebel·lia i per agressió

La versió dels dos policies afectats, ha dit el Fiscal, "assenyala clarament que els acusats –un d'ells per rebel·lia i un altre per agressió– anaven junts i parlant amb actitud sospitosa, la qual cosa va convidar els agents a acostar-s'hi". En aquell moment, un dels acusats va sortir corrents i l'altre va agredir el policia, "que va rebre cops de puny i va caure a terra amb el presumpte agressor, on el va aconseguir retenir".

L'altre agent que estava de servei va perseguir el segon individu i, quan va aconseguir detenir-lo, va tornar amb el seu company, "que encara estava forcejant per aconseguir reduir l'acusat". A més, el fiscal ha afegit que en el moment de la detenció duia substàncies estupefaents a les butxaques.

stats