Societat 06/05/2022

Un jutjat d'Eivissa dona la raó a tres mares fadrines que demanaren el permís de paternitat

Ara la Seguretat Social té un termini de cinc dies per presentar-hi un recurs

ARA Balears
1 min
Les famílies monoparentals, més risc de precarietat

PalmaUn jutjat d'Eivissa ha donat la raó a tres mares fadrines que demanaren el permís de paternitat. En aquest cas, les dones havien sol·licitat a la Seguretat Social poder gaudir de les 16 setmanes de baixa pel naixement del seu fill que teòricament s'atorguen als pares.

En aquest cas, la justícia ha reconegut el dret d'aquestes dones i ha assegurat que el fet de ser famílies monoparentals no pot suposar un "càstig o una discriminació" als nadons, per això considera que les mares tenen dret a gaudir d'aquest permís "pel bé dels seus fills". En aquest sentit, el Jutjat Social número 1 d'Eivissa ha remarcat que no atorgar les 16 setmanes de baixa a les mares suposaria reconèixer que un menor amb un sol progenitor requereix menys cures que un menor nascut amb dos progenitors.

A més, han explicat que reduir sis setmanes el dret que li correspon a la mare, perquè les sis primeres setmanes s'han de gaudir de manera simultània per tots dos progenitors, també seria com afirmar que en aquestes primeres sis setmanes un menor integrat en una família monoparental només necessita la cura d'un progenitor, quan la llei protegeix el menor mitjançant la cura de tots dos.

Ara la Seguretat Social té un termini de cinc dies per interposar-hi un recurs al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears o bé acceptar la decisió judicial.

stats