Judicial

Una sentència reconeix el dret d'una família monoparental a sumar els permisos de paternitat i maternitat

L'Institut Nacional de la Seguretat Social i la Tresoreria General de la Seguretat Social hauran d'abonar la prestació

1 min
Les famílies monoparentals, més risc de precarietat

BarcelonaUna sentència, que ha guanyat el sindicat UGT, reconeix el dret d'una família monoparental catalana a gaudir del permís de 16 setmanes addicionals (en total, 32 setmanes) que correspondria al segon progenitor per la prestació per naixement i cura d'un menor. La sentència condemna l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) a dur a terme l'abonament d'aquesta prestació.

Els tres arguments que esgrima la decisió judicial són: la protecció del menor i, en general, a la infància; la introducció d'una mesura d'igualtat de les dones, i la d'un element de conciliació de la vida familiar, segons la UGT.

El sindicat denuncia que les famílies monoparentals, formades majoritàriament per dones, estan en l'actualitat "en una situació de desigualtat i discriminació en relació amb el model de famílies nuclears tradicionals".

"Amb aquesta sentència volem contribuir a impulsar els canvis legislatius necessaris perquè s'ajustin a la realitat de la societat en la qual vivim, i alhora també volem contribuir a protegir els drets dels i les menors a ser atesos en igualtat de condicions, independentment del model de família del qual formin part", deixa clar el sindicat.

stats