Societat 08/04/2019

El jutge Florit i el fiscal Carrau neguen haver trepitjat el secret professional de dos periodistes

Els informadors els acusaren de prevaricació i altres delictes per requisar-los els mòbils

A.schnabel
2 min
El jutge Florit, acompanyat del seu advocat Josep Zaforteza, aquest dilluns.

PalmaEl jutge Florit ha negat aquest dilluns davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJB) haver trepitjat el secret professional quan ordenà requisar els mòbils de dos periodistes a la recerca d'unes suposades filtracions que afectaven de ple l'empresari Tolo Cursach, a qui el jutge Penalva va atribuir més d'una quinzena de delictes. Florit, actual instructor del cas, ha declarat en qualitat d'investigat arran de la querella de l'agència Europa Press i 'Diario de Mallorca'. Els periodistes afectats l'acusaren de prevaricació, un delicte contra la inviolabilitat del domicili i un altre contra l'exercici del dret al secret professional.

El magistrat ha explicat que amb la seva actuació pretenia preservar l'objecte material d'un presumpte delicte de revelació de secrets, atribuït després a quatre agents del grup de Blanqueig de Capital de la Policia Nacional recentment detinguts.

El fiscal Carrau. / ISAAC BUJ

També ha defensat la seva actuació el fiscal d'Anticorrupció Juan Carrau, qui ha hagut de comparèixer davant el TSJB per haver avalat la requisa dels mòbils. El representant del Ministeri Públic justificà la requisa dels mòbils perquè eren l'eina d'un delicte, la filtració d'informació secreta del cas Cursach. Inicialment se'l va citar com a investigat, però finalment ha hagut de comparèixer com a testimoni, per bé que el tribunal va mantenir la imputació del magistrat.

A les portes de l'Audiència Provincial, el fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, no ha amagat la sorpresa davant un escenari insòlit a les Balears: les acusacions contra Penalva i Subirán han donat peu a un "cas singular", segons ha declarat davant els mitjans.

stats