Tribunals
Societat 27/09/2022

El jutge arxiva el cas de la jove que va morir després d'una triple cirurgia estètica

Els experts forenses diuen que la infecció es va produir per "una condició fortuïta" després de l'operació

ARA Balears
2 min
Façana de l'hospital La Paz, on la dona va estar ingressada en coma.

PalmaEl jutge d'Instrucció número 46 de Madrid ha arxivat la investigació del cas de la jove que va morir després de fer-se una triple cirurgia estètica. Silvia Idalia Serrano vivia a Palma, però es va desplaçar a Madrid el mes d'abril per fer-se l'operació i allà va estar diversos mesos en coma fins que va morir. Ara, els experts forenses diuen que la infecció es va produir per "una condició fortuïta després de la cirurgia".

Segons ha informat Europa Press, el jutge instructor acorda en una interlocutòria el sobreseïment provisional de les diligències obertes per investigar el cirurgià que li va practicar l'operació i un altre facultatiu. Contra aquesta resolució hi cap recurs de reforma davant el mateix jutjat i davant l'Audiència Provincial de Madrid.

Així, el jutge conclou que resulta evident que la conducta dels professionals investigats està ajustada a la lex artis, és a dir, a les qualitats exigibles als serveis professionals. La decisió del magistrat es basa en els informes forenses que apunten que "no va existir defecte en el procediment quirúrgic ni en el tractament posterior".

Els experts forenses exposen que la complicació que va patir l'al·lota no era derivada de l'operació, sinó d'una "condició fortuïta després de la cirurgia que es considera com la més greu per la seva alta mortalitat". La jove va morir el 31 de juliol, després d'estar més de tres mesos en coma induït a l'UCI de l'hospital La Paz.

Dolors "normals"

Silvia Idalia es va sotmetre el 26 d'abril a diverses intervencions en una mateixa operació feta en un dels centres de la clínica CEME. L'endemà va rebre l'alta, tot i els forts dolors que patia, que la clínica assegurava que eren normals. Finalment, la jove va ingressar a l'UCI amb una infecció greu.

La família de la dona va dur el cas als tribunals per un delicte de lesions per imprudència greu. El jutge va investigar tant el cirurgià que va fer l'operació i a un altre facultatiu per un presumpte delicte de lesions imprudent. La clínica sempre ha mantingut que la intervenció es va fer sense complicacions i que tot va ser correcte.

stats