Tribunals
Societat 17/03/2023

La justícia obliga l'excap de la Policia Local de Palma a tornar 17.500 euros que va cobrar per productivitat

UGT va denunciar els fets el 2021 i el TSJIB li ha donat la raó

ARA Balears
1 min
Josep Palouzié és, des del juny de 2016, el cap de la Policia Local de Palma. Ha estat dos anys en comissió de serveis i a partir d’ara i fins al final de legislatura continuarà al càrrec.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha ordenat a l'excap de la Policia Local de Palma Josep Palouzié que torni els 17.500 euros que va cobrar l'any 2017 pel complement de productivitat. Aquesta sentència arriba després que el 2021 UGT denunciàs el pagament que va fer l'Ajuntament de Palma a l'exagent del cos policial.

Segons ha avançat Última Hora i ha confirmat Europa Press, la primera sentència d'un jutjat contenciós va donar ja la raó a UGT i obligava Palouzié a tornar els doblers, però l'Ajuntament de Palma va recórrer contra la sentència i el TSJIB ha tornat a donar la raó a UGT i obliga l'excap del cos policial a pagar. Tot i haver presentat el recurs, el consistori ha explicat que "era conscient que tornaria a perdre".

UGT ha celebrat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, però ha recordat que en cap cas estan en contra d'oferir un complement de productivitat als agents. El sindicat ha detallat que varen denunciar aquest cas en concret perquè tenien dubtes i no sabien si era un pagament legítim. A més, ha criticat que aquest pagament es va acordar "d'amagat i sense consultar-ho amb la mesa negociadora".

Ara, des del sindicat esperen que aquesta sentència faci que l'Ajuntament revisi altres complements de productivitat pagats en la mateixa època i prengui les mesures oportunes.

stats