Societat 15/06/2023

La Junta de Personal Docent no Universitari exigeix al nou govern el compliment de l'Acord Marc

L'òrgan també ha decidit adherir-se al manifest de la Xarxa contra la Segregació Escolar a Palma

2 min
Una aula d'institut.

PalmaEl ple de la Junta de Personal Docent no Universitari, integrat pels sindicats STEI, ANPE, UOB, UGT, Alternativa, CCOO i SIAU, ha reclamat en un comunicat que el nou Govern de les Illes Balears compleixi tots els punts de l'Acord Marc, signat aquesta darrera legislatura entre els sindicats de la Mesa Sectorial i la Conselleria d'Educació. El document incorpora mesures com la carrera professional docent, les baixes retribuïdes o la reducció de ràtios a les aules, entre d'altres. En un comunicat, l'òrgan enumera aquelles mesures que s'han d'implantar en el període 2023-2027. De fet, la carrera professional s'ha de començar a abonar a partir del mes de setembre.

SIAU ha votat en contra de la resolució, en considerar que "és un document que pretén blanquejar la mala gestió de la Conselleria sortint", explica Joan representant del sindicat. "L'Acord Marc no té en compte la representativitat sindical real, i la carrera professional aprovada no equipara el que cobren els funcionaris dels nivells homòlegs d'altres cossos, entre altres temes", afegeix.

Entre les mesures que enumera, hi ha també l'actualització del Pla d'infraestructures, la implantació de l'horari lectiu dels mestres de 23 hores a Primària i 18 a la resta de cossos, així com la simplificació dels criteris d'avaluació de la LOMLOE, el Pla de climatització dels centres educatius o la creació d'un protocol per a les agressions al personal docent.

Adhesió contra la segregació escolar

Per altra banda, la Junta també assenyala determinats punts reivindicats, als quals encara no s'ha donat compliment. Inclouen l'abonament de les pujades salarials encara pendents, l'actualització del complement d'insularitat, el respecte a la llibertat de càtedra, l'increment del pressupost d'educació o fer possible una millora de la conciliació familiar i laboral.

La Junta de Personal Docent no Universitari també ha aprovat adherir-se al manifest de la Xarxa contra la Segregació Escolar de Palma. Aquesta plataforma, tal com es diu al seu manifest, "és un moviment democràtic i participatiu que parteix de la preocupació compartida per la situació de segregació que es dona entre els diferents centres educatius del municipi de Palma sostinguts amb fons públics. Pretén posar sobre la taula aquesta problemàtica amb la finalitat d'aconseguir una distribució equilibrada de l'alumnat a totes les escoles del municipi i garantir la igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat". La segregació escolar, segons es fixa en el manifest, deriva en "l'augment de les desigualtats socials, afecta el rendiment escolar, afavoreix l'abandonament, limita la promoció social de l'alumnat i suposa una major dificultat per a la tasca docent".

stats