Societat 14/03/2018

Jubilats per Mallorca es manifestarà dissabte per defensar les pensions

"Per unes pensions dignes" és el lema de la manifestació que arrencarà a les 11.30 hores a la plaça d'Espanya de Palma

Efe
1 min
Jubilats per Mallorca es manifestarà el dissabte per defensar les pensions

PalmaJubilats per Mallorca ha convocat una manifestació dissabte que ve a Palma en defensa del sistema públic de pensions i en contra "de l'atac al qual el sotmeten des de totes les instàncies de poder, espanyol i europeu, per promoure els plans privats de pensions".

L'entitat ha fet una crida a la participació en la protesta "a tots, joves i vells", per reivindicar el manteniment de les pensions públiques.

L'organització de jubilats assegura que l'amenaça de fallida del sistema de pensions de la qual s'alerta des de les institucions cerca "fomentar les pensions privades i la privatització de les públiques".

Recalquen que les pensions públiques són més segures que els plans privats de jubilació i reivindiquen que "estan garantides per l'article 50 de la Constitució".

Jubilats per Mallorca ha recordat que ja el 2003, cinc anys abans de l'esclat de la crisi econòmica, un informe elaborat pel sindicat STEI advertia que "la globalització neoliberal és una fàbrica de misèria per a la majoria". Segons l'entitat, els poders que controlen els doblers i controlen els polítics que governen són els que han provocat la crisi i "volen fer fracassar les pensions públiques per apoderar-se'n".

Segons l'entitat, molts de plans privats de pensions ja haurien fet fallida si el Govern "no hagués regalat milers de milions d'euros a la banca perquè no fes fallida".

stats