Societat 13/04/2023

José Luis Benejam, batle d'Alaior: una altra manera d'entendre la política

Un cantant d'un conegut programa televisiu actuarà en l'acte de presentació de la seva candidatura

Iván Martín
2 min
Paco Arrojo actuarà a l'acte de presentació del PP d'Alaior.

MAÓPer a molts serà un friqui, però per a altres una persona que sap com arribar a un potencial electorat que dóna una batlia. El municipi d'Alaior és governat pel PP des de fa 12 anys, 8 dels quals amb l'actual número dos dels populars a la llista al Parlament, Coia Sugrañes. El 2019, després de 30 anys com a professional de la comunicació, José Luis Benejam va accedir a presentar-se com a candidat a la batlia i ho va aconseguir. Enrere han quedat les seves responsabilitats a Ràdio Espanya, Top Ràdio, Antena 3 o Ràdio 80, entre d'altres.

El salt a la política municipal és l'inici d'una trajectòria que apunta al Consell de Menorca. De fet, Alaior ha servit d'oposició a l'equip de govern de la màxima institució insular per diverses qüestions. També s'ha desmarcat turísticament amb l'assistència a Fitur amb expositor propi o la celebració de la Fira del Turisme, que aquest any suma la sisena edició. De la mateixa manera, Benejam ha posat Alaior en el mapa amb el museu d'art contemporani LOAC, un compromís electoral que ha fet realitat.

Malgrat això, Benejam s'ha erigit en un càrrec públic que sorprèn amb les seves idees. Precisament, a l'edició de 2020 de Fitur fou el protagonista després de fotografiar-se amb José Manuel Parada, Rappel, Pepe Ruiz o María Olga Ramos, personatges de la televisió i l'espectacle dels anys vuitanta. Aquell mateix any es va representar a la fira turística per excel·lència un primer toc de flabiol. A més, del primer mandat queden imatges de jures de bandera, desfilades militars i fins i tot càntics masclistes protagonitzats pels militars desplaçats al municipi per participar en els actes organitzats per l'ajuntament.

Les eleccions de 2023 també prometen fortes emocions. En un ambient preelectoral, el 29 d'abril oferirà una xerrada el conegut presentador del programa esportiu Chiringuito de Jugones, Josep Pedrerol. Abans, aquest dissabte arribarà la presentació de la candidatura del PP d'Alaior, amb Benejam al capdavant i on s'anuncien sorpreses per al públic assistent. La primera ja la coneixem: l'actuació musical de Paco Arrojo, un cantant que participà en el programa de televisió La Voz. El batle el defineix en el seu compte de Twitter com un "excepcional artista, conegut per la seva increïble veu, manera d'interpretar i protagonitzar grans musicals". L'espectacle està servit a partir de les 20 hores a Sant Diego.

stats