Societat 04/01/2021

Javier Arranz afirma que el creixement de casos de covid-19 a Mallorca s'alenteix

El portaveu reconeix que "d'aquí a tres o quatre dies" es podran valorar els efectes de les reunions familiars que s'han fet per Cap d'Any

Ara Balears
1 min
El portaveu Javier Arranz durant una roda de premsa. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses a les Illes Balears, Javier Arranz, ha assenyalat aquest dilluns en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que a Mallorca "hi ha un alentiment en el creixement de casos de covid-19, però encara "no es pot dir que estiguem estabilitzats". No obstant això, Arranz ha apuntat que a Eivissa l'increment de contagis "és important", però amb incidències més baixes que a Mallorca. Respecte de Menorca, "la situació està més estabilitzada", ha dit el portaveu.

Arranz ha recalcat que encara no es pot atribuir la situació epidemiològica actual al dia de Cap d'Any. El portaveu ha subratllat que entre que una persona es contagia i comença a tenir símptomes solen passar uns cinc o sis dies. "D'aquí a tres o quatre dies podrem valorar els possibles efectes de les reunions familiars que s'han fet per Cap d'Any", ha manifestat el portaveu, qui ha afegit que la situació a les UCI continua sent "complicada i haurem d'estar pendent aquests dies de l'augment de casos".

Quant a l'arribada de les vacunes, Arranz ha reconegut que, en principi, no s'intercanviaran. "Estam acostumats que puguin ser intercanviables entre diferents marques comercials, però d'entrada no ho farem. És veritat, però, que té la mateixa tecnologia la Pfizer i la Moderna i seria possible", ha dit el portaveu.

En aquest sentit, ha recordat que des d'un principi s'ha dit que no només hi hauria una vacuna i ha afegit que la d'Oxford s'ha provat en persones més joves i tindrà un espai diferent, en altres franges d'edat, "però arribarà abans la Moderna perquè serà aprovada en breu".

stats