Societat 03/08/2022

Investiguen una nova punxada i robatori en una discoteca de Palma

Aquesta se suma a les altres sis que està investigant la Guàrdia Civil

ARA Balears
2 min
Desenes de persones que van assistir a la festa Flower Power a la discoteca de Pacha Eivissa.

PalmaLa Policia Nacional està investigant un possible cas de punxada i robatori en una discoteca de la Platja de Palma després que un jove ho hagi denunciat. Segons han informat fonts policials a Europa Press, els fets s'haurien produït el cap de setmana passat i, segons les primeres investigacions, haurien punxat l'home i, després de perdre el coneixement, li haurien robat. En tot cas, les mateixes fonts policials han explicat que, fins que no s'hagi fet una prova de laboratori, es descarta que sigui un cas de submissió química.

Aquest darrer cas se suma als altres sis casos que està investigant la Guàrdia Civil a les Illes. Segons ha detallat el cos armat, cap d'aquestes punxades han anat acompanyades de delictes, ja siguin robatoris o abusos sexuals. Aquests sis casos s'han produït en locals d'oci i s'han registrat a Eivissa (4) i a Mallorca (2).

Tres dels casos investigats pel cos armat han estat denunciats per les víctimes, mentre que els altres tres ha estat la Guàrdia Civil que ha actuat d'ofici per esbrinar què s'amaga darrere aquestes punxades i qui són els autors d'aquests atacs de submissió química.

Aquests atacs varen registrar-se per primera vegada en països com el Regne Unit, Suïssa, França... i ara ja han arribat tant a l'estat espanyol com a les Illes Balears. De fet, l'onada de punxades a les discoteques estesa arreu d'Europa ha aterrat a les Balears tot just a l'inici de la temporada turística. Segons han explicat les víctimes dels atacs i han esbrinat els cossos policials europeus, les persones que reben la punxada comencen a actuar de manera estranya i l'endemà es desperten amb un blau a la zona on els han punxat i sense records de la nit anterior.

Un dels problemes que s'afegeixen a aquests atacs és que el rastre d'aquesta substància desapareix poques hores després d'haver-se injectat i les proves mèdiques no poden demostrar quina substància els han injectat ni què suposa per a l'organisme.

stats