Societat 04/03/2019

La versió feminista del ball maori haka interpretada per alumnes d'un institut de Calvià

L'IES Son Ferrer prepara diferents actes amb motiu del 8 de març en els quals participarà la portera Cata Coll

Maria Fuster
2 min

PalmaLa setmana feminista que ha preparat l'IES Son Ferrer té com a acte central una versió feminista del ball maori conegut com a haka, en el qual participaran més de 40 persones. Aquesta versió coordinada per la professora de Llengua Castellana, Mar Vega, s'interpretarà després que Cata Coll respongui a les preguntes dels i de les alumnes. Coll és portera titular de la selecció espanyol de futbol femení sub-17, amb la qual es va proclamar campiona del món, i subcampiona del món amb la selecció sub-20.

Les distintes activitats es duran a terme a partir de dimarts dia 5 fins dia 7. Aquest dilluns el centre té festiu. I dia 8, amb motiu de la vaga feminista, no es farà cap acte.

S'iniciarà la setmana feminista tot just començar les classes amb el visionat d’un vídeo relacionat amb el feminisme. Dimarts, la companyia 'La lioparda', de teatre trans, representarà una obra. El mateix dimarts, diferents autoritats de l’Ajuntament de Calvià participaran en un acte de commemoració de les víctimes de violència masclista.

Al llarg de la setmana es faran diferents tallers sobre noves masculinitats, educació afectivosexual i conductes sexistes.

Dimecres 6, al llarg de tot el matí, l’IES Son Ferrer organitzarà la Jornada de la Igualtat, que acollirà 270 alumnes d’altres centres de Calvià.

Dia 7, dia de l'acte central, després de llegir el manifest, es farà la versió feminista del ball maorí haka, interpretat per alumnat i professorat de l'institut Son Ferrer, que donarà inici al partidet de futbol mixt, amb Cata Coll com a portera, Així, es posarà el punt final a la setmana feminista de l’IES Son Ferrer, un institut pioner en coeducació i membre del moviment de feminisme a l'escola.

El haka és un ball tradicional de la cultura maori que consisteix en una dansa ritual i en un crit de guerra. Representa l'orgull, la força i la unitat d'una tribu.

stats