Societat 16/04/2021

Les infermeres critiquen el president de Simebal per qüestionar la seva tasca a l'Atenció Primària

Miguel Lázaro va afirmar al Parlament que "el model d'Atenció Primària s'ha de repensar" i que "les infermeres han d'estar als hospitals"

ARA Balears
2 min
Una infermera vacuna una persona major de 80 anys a Mallorca.

PalmaEl Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) i l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària (ABIC) han rebutjat en un comunicat les declaracions que va fer el president del Simebal, Miguel Lázaro, al Parlament, on va dir que "les infermeres han d'estar als hospitals". "La infermeria d'atenció primària, ara vacuna, fent PCR... Molt bé, però jo crec que és un model que s'ha de repensar", va afegir el president.

El col·lectiu lamenta que "es desaprofiti l'oportunitat d'intervenir en seu parlamentària per proposar mesures del sistema sanitari i s'utilitzi per agreujar altres professions". En un comunicat, COIBA i ABIC han titlat les declaracions de "desafortunades" per anar "en contra de les infermeres familiars i comunitàries". A més, han acusat Lázaro de tenir un "desconeixement profund de l'Atenció Primària".

Les entitats han defensat que l'atenció primària i comunitària és una especialitat dins la Infermeria, i que "en tot cas, són les mateixes infermeres qui han de decidir el marc i l'àmbit en què es desenvolupen les seves competències". En aquesta línia, han remarcat la seva tasca en les situacions de cronicitat, cada vegada més freqüents. "Les infermeres familiars compten amb competències directes en l'atenció a les persones al llarg del seu cicle vital i són referents en la promoció, prevenció i educació per a la salut", han afegit.

Lázaro era conscient que les declaracions a la comissió parlamentària serien polèmiques. Ja va dir en aquell moment que "això igual em crea algun problema perquè s'enregistra". I així ha estat. El fragment de la intervenció s'ha penjat a Twitter i molts de professionals sanitaris han criticat les paraules del president del sindicat mèdic, que fins i tot ha bloquejat el compte del Col·legi d'Infermeria. "Esperàvem una disculpa, però veim que no serà possible", han piulat des de COIBA.

stats