Consum
Societat 21/07/2023

Immobilitzen més de 500 ensaïmades comercialitzades de manera fraudulenta als aeroports de Palma i Eivissa

Les inspeccions varen començar arran una denúncia de la IGP

ARA Balears
2 min
Immobilitzades 500 ensaïmades

PalmaLa Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, que depèn de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha immobilitzat més de 500 ensaïmades comercialitzades de manera fraudulenta als aeroports de Mallorca i Eivissa. Les inspeccions varen començar arran d'una denúncia del Consell Regulador Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ensaïmada de Mallorca. La primera va tenir lloc a l'aeroport de Palma el 10 de juliol i es varen immobilitzar 34 ensaïmades llises i 21 de crema. D'altra banda, a l'aeroport d'Eivissa, la inspecció es va fer aquest dijous i es varen immobilitzar 328 ensaïmades llises i 135 de cabell d'àngel.

Segons ha informat la Conselleria aquest divendres, en una nota de premsa recollida per Europa Press, des de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local varen comprovar que les ensaïmades s'havien elaborat i congelat per una indústria de fora de les Balears, que varen ser transportades fins a les Illes congelades i que es comercialitzaven com a producte fresc, sense indicar a l'etiquetatge que es tractava d'un producte descongelat. A més, a l'aeroport de Palma es va trobar un rètol amb la indicació 'Ensaïmada de Mallorca' i, segons ha explicat la Conselleria, aquests productes no estan acollits a la IGP.

Així mateix, es va denunciar a la Direcció General de Salut que tant a l'aeroport d'Eivissa com al de Mallorca varen trobar ensaïmades de crema amb vuit mesos de vida útil, i això "podria ser un risc per a la salut". Per això, des de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local s'han començat a tramitar els expedients sancionadors corresponents. Finalment, des de la Conselleria han recordat que per comprar una Ensaïmada de Mallorca és fonamental que el consumidor comprovi que hi ha la menció 'Mallorca' a l'etiquetatge del producte, així com el logotip oficial de la IGP Ensaïmada de Mallorca.

stats