Societat 14/07/2020

Els illencs destinen la meitat del sou a pagar el lloguer

Segons l'estudi de Fotocasa i Infojobs, el percentatge ha augmentat un 18% des del 2015

Ara Balears
1 min
El Consell de Ministres preveu aprovar mesures per ajudar el lloguer

PalmaEls residents a les Illes Balears varen destinar l'any passat la meitat dels seus ingressos al pagament del lloguer del seu habitatge. Segons l'estudi del portal immobiliari Fotocasa i la plataforma d'ocupació Infojobs, el percentatge del sou que els illencs destinen al lloguer ha augmentat un 18% des del 2015.

L'informe de relació de salaris i pagament del lloguer de l'habitatge elaborat per totes dues plataformes reflecteix que el percentatge del salari que els balears varen destinar a pagar el lloguer del seu pis el 2019 va pujar 8,1 punts en comparació amb el que en pagaven de mitjana l'any anterior. Tenint en compte el salari brut mitjà a l'Arxipèlag, registrat per InfoJobs, que l'any passat va ser de 23.500 euros, els balears varen destinar el 50% de la seva nòmina a cobrir el cost mensual d'un habitatge de 80 metres quadrats de mitjana.

D'aquesta manera, Balears se situa com la quarta comunitat en què els residents destinen més salari al pagament del lloguer dels seus pisos, tan sols per darrere de Catalunya i Madrid, amb el 56%, i el País Basc, amb el 51%.

El 2019, els espanyols varen destinar, de mitjana, el 40% dels seus salaris a cobrir el pagament del lloguer d'un habitatge, any que es va tancar amb una pujada d'un 5,1%, el cost mitjà més alt de l'històric de portal immobiliari, des del 2006.

stats