Societat 20/12/2022

Identifiquen noves habitacions a l'excavació de Cornia Nou

S'han interpretat com a espais on se centralitzava la gestió, el processament i l'emmagatzematge de productes agrícoles

Iván Martín
1 min
Imatge de l'excavació a Cornia Nou.

MAÓLa campanya d'excavació del 2022 al jaciment arqueològic de Cornia Nou ha permès identificar un conjunt d'habitacions, així com les restes de tres estructures de combustió a l'aire lliure i quatre espais interiors, els quals podrien relacionar-se amb funcions subsidiàries de processament complementàries a les que es duen a terme a l'interior de l'edifici. Aquesta és la conclusió del projecte d'investigació que tanca aquest divendres la setzena campanya d'excavacions.

Els treballs s'han centrat en l'excavació dels exteriors de l'edifici oest, on es localitza un gran conjunt arquitectònic format per un talaiot i dos edificis monumentals adossats. Aquests grans edificis, objecte d'investigació en els darrers quinze anys, s'han interpretat com a espais on se centralitzava la gestió, el processament i l'emmagatzematge de productes agrícoles i ramaders durant les primeres fases de l'època talaiòtica (del 1100 al 600 aC).

Els materials associats a les estructures excavades són eines fetes amb pedra, com dos morters, molins manuals i percussors, eines d'os, però també restes de recipients de ceràmica a mà, com fragments de grans contenidors relacionats amb el processament d'aliments. En referència a les feines d'adequació, s'ha eliminat una paret seca construïda damunt una de les façanes d'aquest conjunt d'habitacions durant la parcel·lació de la propietat i que desvirtuava la comprensió del global arquitectònic.

stats