Protestes
Societat 17/10/2022

Identifiquen un grup d'ecologistes disfressats de pallassos per tallar una carretera d'Eivissa

Els activistes pretenien evidenciar que l'illa ha esdevingut "un parc d'atraccions pels megarics amb els seus jets privats i superiots"

ARA Balears
2 min
XR 2

PalmaAgents de Policia Nacional han identificat aquest diumenge un grup d'activistes del col·lectiu ecologista Extinction Rebellion Eivissa (XR Eivissa) que, disfressats de pallassos, han tallat el passeig Joan Carles I d'Eivissa per demostrar que l'illa és "un parc d'atraccions de iots i jets privats" i així criticar "l'estil de vida dels megarics per la petjada de carboni que deixen, de la qual tots patiren les conseqüències".

D'aquesta manera, els manifestants han cridat l'atenció sobre el "perill imminent de caos climàtic que corre la humanitat i la responsabilitat que tenen els multimilionaris de reduir el seu consum energètic", poques setmanes abans de l'inici de la COP27 a Egipte: "Eivissa és un parc d'atraccions pels megarics amb els seus jets privats i superiots", han indicat en un comunicat.

Moment en el qual la Policia identifica els manifestants.

"Aquests sectors representen la cúspide de la injustícia climàtica, consum d'energia i emissions de la desigualtat, perquè un jet privat consumeix deu vegades més energia que un avió comercial i un vol de quatre hores d'aquests aparells, produeix tantes emissions de gasos d'efecte hivernacle com les produïdes per la mitjana mundial de persones en tot un any, però els iots encara poden ser més contaminats", ha remarcat XR Eivissa.

En aquest sentit, l'associació ecologista apunta que detenir aquestes "escandaloses disparitats en energia i emissions no és només un imperatiu moral, sinó també la forma més eficient de contenir les emissions i evitar les conseqüències més nefastes del col·lapse climàtic". Al mateix temps, afegeixen que mentre des de les institucions es promou la reducció del consum energètic, "els megarics sense escrúpols continuen consumint i contaminant, i altres de més vulnerables sofriran les conseqüències".

XR Eivissa assenyala que a l'illa ja es perceben els efectes a manera de contaminació, onades de calor, sequera, altes temperatures de l'aigua del mar o pèrdua de biodiversitat. "És vergonyós que els governants i empresaris defenguin un tipus de turisme de curt termini que ens està matant. Quin turisme hi haurà quan col·lapsen els ecosistemes? Quan no hi quedi posidònia i s'assequin els pous?", argumenten els ecologistes.

Finalment, han explicat que la seva indumentària es devia al qualificatiu de "pallassos" que va dedicar l'empresari hoteler Abel Matutes als activistes d'Extinction Rebellion Madrid, quan varen tapar amb formigó els forats d'un camp de golf de l'Open Madrid per protestar pel balafiament d'aigua.

stats