Societat 09/07/2022

Identifiquen un exemplar de corn a la reserva marina del Toro, a Calvià

La localització d'aquesta espècie vulnerable ha estat possible gràcies a l'observació d'una ciutadana

ARA Balears
2 min
El corn és un dels tres invertebrats marins que estan catalogats com a amenaçats a les Illes.

PalmaEl Servei de protecció d'espècies ha pogut identificar, gràcies a la notificació d'una ciutadana, un exemplar de corn a la reserva marina del Toro, a Calvià. Segons ha explicat la Conselleria de Medi Ambient, aquest invertebrat marí és un dels tres que estan catalogats com a amenaçats a les Balears. Juntament amb la tenassa mediterrània, el corn és considerat vulnerable, mentre que la nacra està en perill crític.

El personal tècnic responsable de la documentació i conservació d'aquestes espècies ha volgut agrair la col·laboració i bona tasca de l'observadora que va donar l'avís, ja que ho va fer adjuntant una fotografia i sense tocar o molestar l'animal.

Des del Servei apunten que trobar corns a 20 metres de profunditat, com aquest exemplar, és "molt estrany". Medi Ambient ha apuntat que aquesta espècie ha patit molta pressió perquè es recol·lectava pel valor ornamental, pràctica prohibida actualment, igual que la tinença, atès que és una espècie amenaçada.

Per poder continuar amb la detecció d'invertebrats marins en perill, Protecció d'espècies fa una crida a la col·laboració ciutadana i recorda que les observacions es poden comunicar a través del correu electrònic especies@dgcapea.caib.es, del telèfon 971 176 586 o per missatgeria instantània al 606 875 244. És important incloure la localització de l'exemplar i una fotografia sempre que sigui possible, ha recalcat la Conselleria.

La conservació del corn, la tenassa mediterrània i la nacra s'emmarca dins el Pla de recuperació i conservació dels invertebrats marins de les Illes, que proposa accions encaminades a recollir dades i completar informació per poder fer el seguiment de l'evolució de les poblacions. Aquest Pla també cerca verificar l'estat de les poblacions de cigala gran, llamàntol, madrèpora mediterrània, corall, gorgònia roja, nacra rugosa i cranca de les Balears. Es tracta d'espècies que, encara que no estan catalogades com a amenaçades, es troben en situació de perill.

stats