Societat 25/05/2020

Els hotelers de Mallorca reclamen una prova pilot d'inici de temporada entre el 15 i el 22 de juny

La FEHM considera que els "governs espanyol i alemany haurien d'arribar a un acord i autoritzar-la per tal de reiniciar els vols com més aviat millor"

Ara Balears
1 min
Turistes a la recepció d'un hotel

PalmaEls hotelers de Mallorca reclamen una prova pilot d'inici de temporada entre el 15 i el 22 de juny. Per això, consideren que els "governs espanyol i alemany haurien d'arribar a un acord i autoritzar-la, per tal que dia 22 de juny es puguin reiniciar els vols internacionals i nacionals". Això ho ha dit aquest dilluns la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) en una nota.

Davant les xifres publicades per la Fundació Impulsa, que indiquen que les Balears han perdut prop de 2.000 milions d'euros d'ençà que es decretà l'estat d'alarma, la presidenta de la patronal, Maria Frontera, ha assenyalat la "importancia de reactivar com més aviat millor la temporada turística". Per aquest motiu, ha reclamat "fer una prova pilot i aprofitar les sinergies i l'evolució similar amb indicadors sanitaris d'aquesta gestió de la pandèmia en positiu que hem tingut amb alguns territoris, com ara Alemanya".

Així mateix, des de la patronal reben amb "cert optimisme" la data marcada pel govern de Pedro Sánchez per a la reobertura del turisme nacional al mercat internacional. Consideren que la recuperació de l'activitat d'aquest sector "és vital" i que, per això, dia 22 de juny s'han de poder reiniciar els vols internacionals a l'aeroport de Son Sant Joan.

Si bé a les Balears "hem pogut desestacionalitzar durant els darrers anys", l'Arxipèlag encara "depèn dels mesos de temporada alta"; per això, s'han "d'aprofitar els mesos que tenim per treballar i no perdre als nostres clients".

Frontera també ha reclamat "més claredat en els temes laborals" i demana a les insitucions que "continuïn treballant amb el sector per posar en marxa mesures laborals que permetin a les empreses sobreviure".

stats