Societat 30/12/2020

L'hospital Son Llàtzer i el d'Inca també anul·laran les cirurgies no urgents

La Conselleria de Salut ha assegurat que l'Hospital de Manacor, Can Misses i l'hospital Mateu Orfila mantindran l'activitat programada

Ara Balears
1 min
Hospital de Son Llàtzer

PalmaEls hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i l'hospital d'Inca han hagut de suspendre tota l'activitat quirúrgica programada no urgent per destinar els llits de reanimació a pacients greus de coronavirus, segons ha informat la conselleria de Salut i Consum en un comunicat. Segons han explicat, els tres centres hospitalaris només faran intervencions urgents i oncològiques "mentre sigui necessari" destinar als malalts de coronavirus els llits de reanimació quirúrgica.

La suspensió d'activitat quirúrgica programada per part dels hospitals està prevista en el pla de contingència dissenyat per a cada hospital a l'inici de la pandèmia per tal de canviar la funcionalitat dels llits de les zones de reanimació postquirúrgica en llits d'UCI.

Aquesta ampliació, expliquen, suposarà la reestructuració de les àrees de reanimació, les de les unitats de recuperació postanestèsica (URPA) i les de cirurgia major ambulatòria (CMA). A més, significarà l'obertura de nous espais per allotjar els pacients crítics positius de covid-19.

A més, asseguren que la xarxa pública hospitalària comptarà, si és necessari, amb l'hospital Sant Joan de Deu, l'hospital de la Creu Roja, l'Hospital de Llevant, el Grup Quirón, el Grup Assistencial Juaneda, l'Hospital de Muro, la Policlínica Nuestra Señora del Rosario (Eivissa) i la Clínica Juaneda (Menorca). Tot i això, asseguren que l'Hospital de Manacor, Can Misses i l'hospital Mateu Orfila mantindran l'activitat quirúrgica programada.

stats