Societat 30/12/2020

L'epidemiòleg Daniel López Acuña: "L'única manera que tenim de tombar la corba és aplicar restriccions més dràstiques"

L'exdirector d'Acció Sanitària a l'OMS assegura que el més realista és pensar que la normalitat arribarà el pròxim Nadal i no aquest estiu

Ara Balears
1 min
Una dona amb mascareta a la plaça d'Espanya de Palma

PalmaL'epidemiòleg i exdirector d'Acció Sanitària a l'OMS, Daniel López Acuña, ha assegurat aquest dimecres a IB3 Ràdio que "l'única manera que tenim de tombar la corba és aplicar restriccions més dràstiques". "Som partidari de l'enduriment de les mesures des de ja", ha remarcat. L'epidemiòleg ha explicat que a altres països amb una incidència menor que Espanya s'han aplicat mesures més dures i que la societat ha d'entendre que s'han de fer sacrificis durant les festes per no caure en una tercera onada que afecti d'una "manera terrible l'atenció assistencial".

Pel que fa a la recuperació de la normalitat, López Acuña assegura que el més realista és pensar que arribarà el pròxim Nadal i no aquest estiu. "L'escenari realista és pensar que no tindrem una situació que permeti la mobilitat ampla i el restabliment de les activitats a la seva vella normalitat fins després de l'estiu".

A més, ha remarcat que "tenim una incidència molt alta que no és la mateixa que teníem durant l'estiu" i que "un augment de casos en aquests moments és molt més seriós perquè tenim més incidència i més pressió assistencial". Respecte de la vacunació massiva, l'epidemiòleg ha lamentat que no ha arribat a temps per evitar la tercera onada, "encara que és molt important".

En aquest sentit, ha lamentat que hi hagi reticència cap a la vacuna quan és l'arma per aturar el virus. "Hem d'entendre que és un deure col·lectiu, una acció de salut pública", i ha recordat que hi ha vacunes que són obligatòries en situacions especials.

stats