Tribunals
Societat 13/04/2023

Un home nega haver violat la seva cosina de vuit anys: "És fals, em va denunciar perquè m'odia i volia fer-me mal"

La víctima es va suïcidar fa cinc anys després de viure "una vida amb temor"

ARA Balears
2 min
L'acusat declarant durant el judici

PalmaUn home acusat de violar la seva cosina quan aquesta tenia vuit anys ha negat els fets durant el judici i ha assegurat que la denúncia és falsa i que la víctima el va denunciar perquè l'odiava i li tenia rancor. La víctima es va suïcidar el 2018 i tant la fiscalia com els familiars de la jove assenyalen la violació com la causa principal dels problemes que la van dur a llevar-se la vida. En aquest sentit, ha assegurat que aquest relat és fals i que la mala relació entre els dos venia provocada per diversos comentaris que l'home va fer sobre la condició sexual de la seva cosina i per una forta discussió que van tenir mentre miraven un partit de futbol l'any 2013 i que no va existir cap violació ni abús sexual.

Durant la seva declaració l'acusat s'ha defensat assegurant que mai va estar tot sol amb la seva cosina i que cap dels escenaris que es relaten a la denúncia, ni els fets ni els moments en què suposadament va abusar d'ella, van produir-se mai.

La Fiscalia demana nou anys de presó i una indemnització de 25.000 euros pels seus hereus per a l'home acusant-lo de fer-li tocaments un dia que va anar a recollir-la al taller de mecànica familiar i de violar-la un cop van arribar a casa mentre jugaven amb una videoconsola. L'acusat ha assegurat que és fals que l'anàs a cercar al taller i la portàs a casa seva (on suposadament la va violar) i també ha afegit que totes les parts del relat són inventades, ja que ell ni tan sols tenia la videoconsola que asseguren que va fer servir com a "reclam" per endur-se la menor a casa seva. Tot i el relat de l'acusat, la resta de testimonis han desmuntat la seva explicació assegurant que el que havia explicat era mentida. La seva exparella ha explicat que sí que tenia la videoconsola i també la moto amb la qual suposadament l'hauria anat a cercar i l'acusat ha negat que la tingués.

D'altra banda, el germà de la víctima ha denunciat que no és el primer cop que l'acusat abusava de menors i l'ha acusat d'agredir sexualment diversos menors a una església de Mallorca quan era escolanet.

L'acusat ha posat en dubte també la veracitat de la denúncia al·legant que la víctima no havia denunciat els fets en més de 10 anys i que ho havia fet ara per "fer-li mal". Davant aquesta declaració, tant els familiars de la víctima com les persones del seu entorn han remarcat que si no va denunciar va ser "per por" i perquè va sentir que en tractar-se del seu cosí no la creurien. A més, han destacat que tots van ser conscients del canvi de relació que hi va haver entre els dos cosins després de la suposada violació. A més, tots els testimonis han remarcat que arran de l'agressió sexual la jove va viure tota la seva vida amb "temor i por", que quan veia el seu cosí partia corrents i que la seva relació amb els homes va estar marcada "sens dubte" per l'atac del seu cosí.

stats