Diada de Mallorca
Societat 30/12/2022

Hila: "No m'agrada que a l'ofrena floral de la Diada de Mallorca hi hagi esbroncades"

Alguns seguidors de Vox han cridat "Viva España" quan esbroncaven els representants del seu partit

1 min
L'entrega floral

PalmaEs pot dir que ha estat l'ofrena floral més tranquil·la dels darrers anys. Només hi ha hagut esbroncades quan el PP i Vox han fet l'ofrena (més a Vox que als populars), mentre que quan MÉS per Mallorca ha fet l'ofrena se'ls ha aclamat. Tot i les esbroncades de la gran majoria dels assistents, Vox també ha tingut defensors que han cridat "Viva España i viva Vox", mentre el partit d'extrema dreta s'acostava a l'estàtua de Jaume I.

A l'entrega floral hi han assistit prop de 400 persones (moltes de les quals havien participat prèviament en la manifestació) i un fort dispositiu policial per evitar possibles enfrontaments com els que s'havien produït anys enrere.

Després de l'entrega floral, en la qual han participat tots els partits menys Podem, i representants de les principals entitats de l'Arxipèlag, el batle de Palma, José Hila, ha celebrat que l'ofrena floral de la Diada de Mallorca recuperi la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia, tot i que ha lamentat la crispació quan el PP i principalment Vox han lliurat les flors. "M'agradaria que no hi hagués esbroncades a l'ofrena floral de la Diada de Mallorca", ha sentenciat.

stats