Loteria
Societat 22/12/2022

La Grossa de Nadal esquitxa l'Arenal i Eivissa

El 5.490 és el número que ha obtingut el primer premi

2 min
Loteria

PalmaEl número 5.490 ha resultat agraciat amb la Grossa de Nadal, dotat amb 4.000.000 euros la sèrie. El premi, que ha caigut per tot l'Estat, també s'ha repartit a l'Arenal de Llucmajor i a sa Carroca, a Eivissa. La propietària de la papereria Sastre, al carrer de Berga, núm. 16, de l'Arenal, on s'ha venut el primer premi, ha declarat que no sap encara quants dècims s'han repartit, i que creu que només va ser un. En aquest sentit, tampoc sap quin veí el va comprar. La dona s'ha mostrat molt contenta per haver venut el número: "És com si m'hagués tocat a mi", ha declarat.

A més, el número 25.296, que ha estat el segon dels dos quarts premis, dotat amb 200.000 euros a la sèrie, s'ha venut al centre comercial Carrefour de Palma i a Peguera. El 87.092, darrer cinquè premi, també s'ha repartit en aquest mateix centre comercial.

El nin de Sant Ildefons que ha cantat la Grossa estava tan nerviós que no podia inserir la bolla dins el filferro per mostrar-la a les càmeres. Ha necessitat uns segons que s'han fet eterns i les dues mans per aturar les tremolors. Finalment, amb un somriure a la cara ha anunciat oficialment el 5.490. El segon premi, amb el número 4.074, ha estat molt matiner i ha enganxat el primer cinquè, el 62.391. De fet, les nines de Sant Ildefons que estaven cantant aquesta taula gairebé no havien tingut temps de recuperar la veu del cinquè que ja han anunciat el segon, que també ha caigut al País Basc. El tercer premi, el 45.250, s'ha fet esperar una mica més i ha aparegut a les 12 del migdia. En aquest cas, s'ha venut íntegrament a Madrid.

En total, la Loteria de Nadal reparteix 2.520 milions d’euros en premis per tot Espanya. Una de les novetats del sorteig d’aquest any és que cada número consta de 180 sèries de 100.000 euros cadascuna, si bé en els últims anys n’hi havia 172. Tot i això, els premis es mantenen intactes: la Grossa de Nadal deixa 400.000 euros per dècim guanyador, el segon premi està valorat en 1,25 milions d’euros la sèrie (125.000 el dècim) i els afortunats que tinguin el tercer premi guanyaran 50.000 euros per dècim.

El sorteig d’aquest any podria ser l’últim en què l’import del dècim sigui de 20 euros. El president de Loterías y Apuestas del Estado, Jesús Huerta Almendro, va avisar que, amb vista a anys vinents, davant l’augment de la inflació, el preu “haurà de pujar”. Aquest any, però, va assegurar que s’havia mantingut per “no agreujar més les possibilitats de la societat”. El que també es manté és la mesura implementada l'any passat que permet que aquells que tinguin un número amb un premi inferior a 2.000 euros el puguin cobrar just després del sorteig a través de Bizum. També es podrà rebre en metàl·lic en un dels 10.600 punts de venda de la xarxa comercial de Loterías y Apuestas del Estado.

De cara al sorteig d’aquest any, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana que en cas de compartir dècim se'n deixi constància per escrit. L'OCU també recorda als participants del sorteig que és recomanable fer fotocòpies del dècim i que en cas de perdre’l es denunciï a una comissaria i a una oficina de Loterías y Apuestas del Estado. 

stats