Societat 15/01/2020

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el Govern acorden un "full de ruta" per garantir els drets lingüístics

Representants de l'Executiu balear i dels cossos policials s'han reunit per posar en comú la situació de coneixement i ús del català entre els agents

Ara Balears
1 min
Tots els presents en la reunió han dit que la voluntat és potenciar la llengua catalana entre els agents perquè suposa un "valor afegit"

PalmaLa Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el Govern han acordat aquest dimecres un "full de ruta" per garantir els drets lingüístics dels catalanoparlants, segons ha informat la Delegació del govern espanyol en un comunicat. La trobada entre els representants de l'Executiu balear i els cossos policials ha estat per posar en comú la necessitat que els agents destinats a les Illes han de conèixer i usar el català.

Tots els presents han dit que la voluntat és potenciar la llengua catalana entre els agents perquè suposa un "valor afegit", segons la Delegació. En el comunicat, però, no s'especifica quines mesures es prendran per desenvolupar el full de ruta. La reunió s'ha fet mesos després del cas de Paula Rotger, la treballadora i delegada sindical de l'aeroport de Palma que va denunciar discriminació lingüística per part d'un agent de la Guàrdia Civil.

En la reunió hi han participat el delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey; el cap superior de la Policia Nacional, Gonzalo Espino; el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos; la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior.

stats