Societat 25/01/2021

El Grup Cursach ven els seus hotels

El grup d'oci més important de les Illes també cerca comprador per a la discoteca Tito's

i
A. Tarragó
2 min
FESTA ‘INDOOR’
 L’hotel BH Mallorca ofereix cada dijous un concert en directe d’algun conegut DJ amb una festa indoor amb la intenció de garantir la diversió i la seguretat a parts iguals, alhora que millori la imatge de la zona i la sofistiqui. Aquesta setmana va ser el torn del DJ Axwell.

PalmaEl Grup Cursach, del qual és propietari l'empresari Bartomeu Cursach, ha posat a la venda els seus hotels per un preu de sortida de 120 milions d'euros, segons ha informat el mitjà El Economista. Es tracta del BH Mallorca, el Club B, BH Apartaments i Island Beach, tots ubicats a Magaluf i d'una capacitat total d'unes 1.056 habitacions. L'ARA Balears s'ha posat en contacte amb el grup d'oci, però les seves fonts no han volgut confirmar ni desmentir la notícia.

La operació arriba gairebé tres mesos després que l'empresari decidís posar també a la venda la discoteca de més renom del seu grup, Tito's. A mitjan octubre es va fer públic que el grup d'oci cercava comprador per al "night club més famós de la Mediterrània", segons anunciaven al portal web immobiliari, pel preu de 16,5 milions d'euros. Així començava el declivi del seu imperi, aparentment colpejat per la pandèmia.

Entre els quatre complexos hotelers, que la web del grup d'oci considera el "paradís de l'oci jove", destaca el BH Mallorca, l'antic Mallorca Rocks. Segons la descripció de Grup Cursach, l'hotel és de quatre estrelles i és per a joves de més de 18 anys. "Referència entre la joventut europea, el BH presenta cada estiu concerts a l'aire lliure amb els millors DJ del planeta", asseguren a la pàgina oficial. El conformen tres grans espais d'oci, on hi ha un beach club i tobogans d'aigua gegants.

El Club B Hotel, més enllà de ser un allotjament turístic és "l'extensió 24 hores de l'arxiconegut BCM", adverteix el grup a la seva pàgina web. En aquest cas, s'ofereixen "habitacions temàtiques, festes a la piscina durant el dia i beneficis VIP per a la superdiscoteca de Magaluf". La cirereta del pastís la posen els BH Apartments, amb una oferta d'oci inferior als seus veïns, el BH Hotel i el Club B Hotel. Finalment, l'Island Beach Club se centra més en el confort i el luxe. "Llits balinesos en una zona exclusiva, un servei de cambrers a l'altura de molt pocs, una enorme piscina, música increïble i les millors pool parties de Mallorca", promocionen.

Afectats per la pandèmia i el cas Cursach

Tot el complex hoteler està tancat actualment a causa de la pandèmia, que està afectant visiblement el que un dia va ser el magnat de la nit a Mallorca. La crisi del covid-19 ha estat la darrera estocada per a Bartomeu Cursach, que continua investigat per la causa que porta el seu nom i que el va fer passar un any a presó –entre 2017 i 2018–, acusat de 15 delictes inicialment.

Els advocats implicats en la causa encara no s'atreveixen a posar una data propera pel judici del cas Cursach perquè encara cal resoldre el paper que varen tenir el fiscal i el jutge que el varen instruir. Manuel Penalva i Miguel Ángel Subirán estan investigats per possibles irregularitats durant la investigació, i estan acusats d'organització criminal, detenció il·legal, coaccions a testimonis i manipulacions de declaracions.

stats