Societat 19/08/2020

Els graus universitaris superen l'FP com a requisit en les ofertes laborals

Un 38,82% de les empreses cerquen treballadors amb una titulació universitària

Ara Balears
1 min
Els matriculats de Formació Professional no aturen de créixer

PalmaEls requisits de les ofertes de treball han canviat entre el 2018 i el 2019. La demanda de Formació Professional (FP) ha caigut respecte de la demanda de grau universitari, segons ha informat el centre d'estudis i divulgació del Grup Adecco i Infoempleo, Adecco Group Institute. Tot i això, no deixen de ser una titulació important en els requisits laborals espanyols.

L'any 2018, l'FP va assolir xifres molt elevades: un 42,3% de les ofertes laborals sol·licitaven aquests estudis. En canvi, l'any següent, les dades han canviat i ara hi ha una major demanda de graus (38,82%) en lloc d'FP (38,76). A més, l'oferta de treball ha variat a causa de la pandèmia del covid-19. Així com l'any passat les opcions s'havien incrementat un 10,2%, en la situació actual s'espera un descens de les ofertes laborals per a les dues titulacions.

Tot i que es necessiten més graduats d'FP superior (23,5%) que de mitjà (15,3%), la majoria de vacants són per cobrir llocs d'empleats ras (39,16%). Així com aquest tipus d'oferta ha augmentat respecte del 2018 (36,39%), les vacants per cobrir posicions intermèdies, de tècnics i de directius han disminuït. En aquest cas, les vacants de tècnics són les que han patit un major descens (del 51,02% al 49,31%).

Famílies professionals

Les àrees que tenen una major oferta de feina són administració i gestió (15,3%) i electricitat i electrònica (9,6%), a més de la mecànica, instal·lació i manteniment o informàtica i comunicacions. Totes formen quasi la meitat de les ofertes on es requereix FP, xifra que ha augmentat un 7% respecte del 2018. En canvi, el món agrari, de medi ambient, seguretat o esport són les àrees amb la pitjor oferta.

stats