Societat 09/11/2020

El Govern dona via lliure al Pla de sostenibilitat turística per a Palma

El projecte tindrà un pressupost de 975.500 euros i l'Estat aportarà un 33% dels fons

Ara Balears
1 min
La Platja de Palma en una imatge d'arxiu. / PILAR PELLICER

PalmaEl Govern ha autoritzat l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) a iniciar el conveni amb la Secretaria d'Estat de Turisme i l'Ajuntament de Palma per executar el Pla de sostenibilitat turística aprovat recentment per a Ciutat. El projecte tindrà un pressupost de 975.535 euros, i l'Estat aportarà un 33% dels fons.

L'Executiu balear ha explicat que el pla Impuls Palma, Destinació Turística Sostenible i Intel·ligent se centra a construir un model de ciutat i destinació turística sostenible, segur i intel·ligent mitjançant la transformació del sector econòmic. Els principals objectius, ha assenyalat el Govern, són la implantació de solucions tecnològiques per interactuar amb el turista, l'impuls de la transformació competitiva i digital del municipi, la implantació de certificacions de sostenibilitat i de qualitat i la posada en marxa de programes de seguretat i higiene.

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha subratllat que aquest programa és un pla impulsat pel govern espanyol destinat a millorar les destinacions turístiques amb la finalitat d'augmentar-ne i millorar-ne la sostenibilitat. A més d'aquest pla, l'Estat n'ha aprovat un altre per a les Illes, concretament a Menorca. Es tracta d'una actuació presentada pel Consell de Menorca, que tindrà un pressupost proper als tres milions d'euros.

stats