Societat 17/05/2021

El Govern retarda el toc de queda de les onze del vespre a mitjanit

Les reunions familiars i socials s'amplien de sis a vuit persones a espais exteriors

2 min
La plaça d'Espanya, deserta a causa del toc de queda

PalmaEl Govern ha decidit retardar el toc de queda, que passarà a ser des de mitjanit a les sis del matí, en lloc de començar a les 23 hores. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, després de la reunió del Consell de Govern. Aquesta relaxació del toc de queda es començarà a aplicar el 23 de maig. Una altra de les mesures que l'Executiu ha anunciat és que les reunions familiars i socials poden ser de fins a vuit persones en lloc de sis, que és el límit vigent fins al 23 de maig, sempre que es facin a espais exteriors. Als domicilis es manté el màxim de sis persones, però no es limitaran els nuclis de convivència.

Ara bé, es prorrogaran els controls a ports i aeroports als passatgers que venguin d'altres comunitats autònomes, que hauran de presentar una prova negativa en funció de la situació epidemiològica dels territoris. També es mantindrà la limitació en els llocs de culte, que no podran superar el 50% de la seva capacitat màxima. La durada prevista per a les noves restriccions és del 23 de maig al 6 de juny. Cal recordar que l'Executiu, que compta amb el suport del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per prorrogar aquesta mesura, va retardar el toc de queda de les 22 h a les 23 h fa gairebé un mes, el 24 d'abril. El TSJIB s'haurà de ratificar les darreres modificacions.

"Som a la desescalada i la intenció és anar llevant restriccions", ha assenyalat Negueruela. Quan a la reobertura dels interiors de la restauració –la proposta del Govern és que obrin els interiors dels negocis sense terrassa–, el portaveu ha comentat que "es treballa amb organitzacions empresarials i sindicals perquè part de la restauració pugui tornar a obrir". "El Govern farà una proposta a la Mesa [de Diàleg Social] en la línia del que es treballa amb diverses organitzacions", ha explicat, a més de subratllar que s'aconseguirà "un acord important per mantenir l'activitat". Negueruela ha insistit que "ja tenim activitat" i que "les limitacions són cada vegada més petites". "Ara cal veure com es reactiven els sectors, també el turisme, i com es beneficien tant empreses de restauració com el petit comerç", ha continuat, a més d'advertir que "la recuperació s'accelerarà les pròximes setmanes i mesos". D'altra banda, el portaveu ha defensat la limitació d'un màxim de quatre persones per taula en els negocis de restauració és una mesura molt eficaç. "Ara s'ha de parlar de com reobrir els interiors", ha dit.

stats