Societat16/12/2020

El Govern reparteix 123 tones d'aliments frescos i locals a 13 entitats socials de les Illes

La segona fase del programa de compra pública social i sostenible disposa de 600.000 euros, 100.000 dels quals s'han invertit el desembre

Ara Balears

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha fet balanç aquest dimecres de les tres primeres setmanes de la segona fase del programa de compra pública de producte alimentari local que es destina a entitats socials de les Balears. El Govern ha assenyalat que durant el desembre s'han comprat 123.664 quilos de producte local als productors i ha recordat que es disposa d'una partida de 600.000 euros a repartir en vuit mesos.

L'Executiu ha explicat que es tracta de 65.322 quilos de fruites i hortalisses, 7.373 quilos de carn i 50.968 litres de llet, tots per valor de poc més de 100.000 euros. La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat que aquesta iniciativa "és una mesura de sentit comú, un programa pioner a tot l'Estat que és vital per ajudar aquells que més ho necessiten". De la Concha ha manifestat que "és un orgull, a més, poder repartir producte fresc, local i de temporada i ajudar també els productors locals en moments tan complicats".

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha agraït la iniciativa perquè "dona suport a les entitats del tercer sector i, a més, millorarà la qualitat nutricional d'aquelles famílies que viuen una situació de vulnerabilitat econòmica".

Cargando
No hay anuncios

El projecte, segons ha informat el Govern, és fruit d'un acord entre les conselleries d'Agricultura i d'Afers Socials. L'objectiu de la iniciativa és donar resposta als excedents dels productors a causa del tancament d'hotels i restaurants i mitigar l'impacte social i econòmic en la població a causa de la crisi.

Aquests productes arriben a 13 entitats socials, com el Banc d'Aliments, la Creu Roja, Mallorca Sense Fam, Monti-Sion Solidaris, Zaqueo, Tardor, Pa i Mel, Cáritas o SOS Mamás, que atenen més de 60.000 beneficiaris de les Illes, segons ha apuntat el Govern. A més, un total de vuit productors de fruites i hortalisses, carn i llet de les Balears s'han inscrit en aquesta segona fase del programa i són els que entreguen els productes a les entitats en coordinació amb la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i Semilla i la Direcció General de Serveis Socials.