Societat 20/01/2021

Les Balears reclamen a l'Estat que enviï més vacunes pel gran impacte econòmic que ha provocat la pandèmia

La consellera de Salut, Patricia Gómez, demana que a l'hora del repartiment de les dosis "es tinguin en compte les comunitats que més PIB han perdut"

Ara Balears
1 min
Francisca Salas Pons va ser la primera menorquina a rebre la vacuna contra el coronavirus. / IBSALUT

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha reclamat aquest dimecres al Ministeri de Sanitat que a l'hora de repartir les vacunes es tingui en compte que a les Balears l'impacte econòmic de la crisi és major que a altres comunitats. Segons ha informat l'agència Efe, Gómez ha assenyalat que a la reunió del Consell Interterritorial de Salut ha demanat que, quan hi hagi suficients vacunes, "es tinguin en compte les comunitats que més PIB han perdut".

Amb l'objectiu de poder salvar la temporada turística, la consellera ha manifestat després de la reunió que "necessitam vacunar més ràpidament abans de l'estiu". Respecte de la negativa del Ministeri a aplicar, de moment, la petició d'avançar a les 20 hores el toc de queda, Gómez ha reiterat que el Govern és partidari de poder aplicar aquesta i altres mesures restrictives que no preveu l'actual Decret d'estat d'alarma.

Cal recordar que aquest dimecres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha rebutjat avançar el toc de queda nocturn de les 22 h a les 20 h. Tot i que dissabte i dilluns va mostrar-s'hi favorable si hi havia consens en el marc de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, el seu equip s'ha compromès només a estudiar-ho i ha defensat que n'hi ha prou amb les mesures actuals, si es combinen de la manera més restrictiva, per combatre una pandèmia que torna a assolir rècords a l'Estat.

Per altra banda, la consellera de Salut ha dit que la situació a Eivissa és "molt preocupant", ja que la incidència s'acosta als 1.700 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies.

stats