Societat 11/10/2021

El Govern estudiarà si la prohibició de fumar a les terrasses dels bars es manté malgrat la millora de la pandèmia

L'Executiu revisarà les restriccions que encara s'apliquen a final d'octubre

1 min
Una jove fuma al carrer.

PalmaEl portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat que el Govern analitzarà la possibilitat de mantenir la prohibició de fumar a les terrasses dels bars més enllà de la millora de la situació de la pandèmia de coronavirus. "Ara mateix hi ha un marc de mesures i després s'analitzarà dins l'àmbit de la salut pública", ha assenyalat després de la reunió del Consell de Govern.

L'Executiu va aplicar la prohibició de fumar a les terrasses dels bars i restaurants el desembre de 2020, i aquesta mesura va provocar fortes crítiques entre els empresaris del sector. Més enllà de la situació sanitària en aquell moment, la CAEB va acusar el Govern d'estar influenciat pel lobby antitabac i va assegurar que no cediria davant d'aquesta prohibició. La patronal també va remarcar que no hi havia "cap evidència científica" que avalàs aquesta mesura.

A banda de la prohibició específica de fumar, l'Executiu revisarà a final d'octubre el conjunt de mesures restrictives. "Tot s'està revisant", ha afirmat el portaveu. "Les mesures s'actualitzaran en funció de l'evolució positiva de la pandèmia", ha afegit.

Cal recordar que, a hores d'ara, l'aforament a l'interior de bars i restaurants es manté en el 75% de la seva capacitat màxima. Pel que fa a l'oci nocturn, que va reobrir el 8 d'octubre, els clients han de consumir les seves begudes asseguts a taula i per ballar han de portar la mascareta. En el cas dels esdeveniments culturals i dels concerts en recintes exteriors, pot haver-hi fins a 2.500 persones, sempre que 1.500 estiguin assegudes. Als interiors, el màxim d'assistents que permet el Govern és de 500 persones.

stats