Societat 27/10/2022

El Govern preveu ampliar les àrees marines de màxima protecció

Armengol defensa les reserves marines com la millor manera de garantir la pesca

1 min
Armengol i De la Concha destaquen que les Balears són referents a Espanya en major superfície marina protegida.

PalmaLa consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha explicat aquest dijous els plans del Govern pel que fa a les àrees marines de màxima protecció: "Dins cada reserva hi ha una zona de reserva integral, on no es pot pescar, que s'utilitza per a fins científics. Aquestes zones també s'aniran ampliant. La idea és que per al 2030 hi hagi un 30% d'àrees marines protegides". En el cas de les zones de màxima protecció l'objectiu és d'un 10%. La consellera ha assistit al primer Congrés sobre Àrees Marines Protegides de la Mediterrània Occidental, a Palma, juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Per la seva banda, Armengol ha declarat que "la millor manera de protegir la pesca és òbvia, que hi hagi peixos, i sabem que les reserves marines fan que la captura sigui molt més controlada i planificada, però també que sigui molt millor. Per tant, és una garantia per a aquest sector tan important". A més, ha mostrat preocupació pel canvi climàtic: "Les Balears serem una de les zones més afectades pels efectes del canvi climàtic. L'eina de la reserva marina d'interès pesquer serveix per protegir la mar, la pesca i l'activitat econòmica que no volem perdre".

A l'acte també hi ha assistit la directora general de Pesca Sostenible del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, María Isabel Artime, que ha declarat la importància d'aquestes zones: "La protecció té una part de protecció integral, on no estan permesos cap dels usos, que són el nucli de les reserves i contribueixen a assolir els objectius per al 2030". Les Illes tenen 66.000 hectàrees protegides i 10 reserves marines, la xifra més gran de tot l'Estat.

stats