Societat 21/09/2022

Armengol sobre les reserves marines: "Hem de continuar fent passes per arribar als objectius"

La presidenta del Govern visita la nova reserva del Toro i les Malgrats, que suma quasi 3.000 hectàrees d'espai protegit

Patrícia Segura
1 min
Imatge d'arxiu de les Illes Malgrats.

PalmaLa unificació de les reserves marines del Toro i les Malgrats, al municipi de Calvià, ha suposat la creació d'una reserva que ha passat de les 227 hectàrees d'extensió a 2.952. La mesura, aprovada al Consell de Govern a principi de setembre, multiplica per 13 el volum d'aquesta reserva marina. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dimecres la zona: "Anam per bon camí, però hem de continuar fent passes valentes per poder arribar als objectius".

La normativa europea marca que el 2030 s'hauria de tenir un 30% de la zona marina i un 10% amb alta protecció. La presidenta ha recordat que Balears és líder en hectàrees protegides de reserves marines a Espanya. A totes les illes, hi ha més de 66.000 hectàrees protegides. "Cada vegada que feim una reserva marina, s'augmenta la producció amb de peixos i espècies vulnerables. Això també, possibilita activitats, com el busseig recreatiu, que incentiven l'economia blava", ha dit Armengol.

Reserves d'interès pesquer

Per la seva banda, la consellera d'Agricultura i Pesca, Mae de la Concha, ha destacat la rellevància de la zona: "Són reserves d'interès pesquer. L'ampliació és necessària perquè la pesca sobrevisqui amb peix fresc i local i les espècies autòctones proliferin". De fet, ha informat que "ja abans de l'ampliació era la zona de les Balears on s'ha produït un augment més gran de peixos en varietat i mida".

A la visita també hi ha assistit Alfons Rodríguez, batle de Calvià, qui ha explicat que "la iniciativa ja era un desig de l'Ajuntament la legislatura passada. Això ens ajuda en la conservació de la massa marina, la protecció del litoral i dels actius naturals".

stats