Societat 04/11/2021

El Govern posa en marxa els agents de corresponsabilitat i conciliació per als municipis de les Balears

Han destinat dos milions d’euros a subvencions per a la contractació d’aquest personal

ARA Balears
2 min
TELETREBALL I CONCILIACIÓ,  MISSIÓ IMPOSSIBLE?  La nova llei del teletreball

PalmaLa Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha tret aquest dijous una convocatòria de subvencions per un valor de dos milions d’euros perquè els ajuntaments de les Illes Balears puguin contractar els agents de corresponsabilitat i conciliació, una de les mesures principals del Pla de conciliació i corresponsabilitat. Segons han informat en un comunicat, la finalitat d’aquesta convocatòria és impulsar i consolidar el pla a les Illes a partir de la creació d’una xarxa d’agents coneixeran de primera mà les necessitats i les mancances en el seu territori.

Aquesta convocatòria es finança amb els fons provinents del Pla Corresponsables del govern d’Espanya i té com a objectiu la concessió de subvencions destinades a finançar els costos salarials totals, inclosa la cotització a la Seguretat Social, que es derivin de la contractació dels agents de corresponsabilitat i conciliació per part dels ajuntaments.

Precisament, la consellera Mercedes Garrido ha destacat que "amb aquesta convocatòria donam llum verda a una de les principals mesures del Pla de conciliació i corresponsabilitat 2021-2024, el qual ja s’està implantant amb l’augment de les places de 0 a 3 anys, la reforma i construcció de noves escoletes i la creació i la millora dels serveis socials".

Les funcions dels agents

En concret, els agents de corresponsabilitat i conciliació hauran d'identificar els recursos municipals per a la conciliació existents; revisar i millorar les condicions econòmiques d’accés a l’oferta dels recursos de conciliació; conscienciar i sensibilitzar a favor d’un comportament social corresponsable en l’àmbit municipal; impulsar la creació de departaments de gestió de recursos per a la conciliació i elaborar el Pla de corresponsabilitat i conciliació del seu municipi, amb el contingut que preveu el pla autonòmic.

Per dur a terme aquesta tasca per als municipis d’entre 4.000 i 20.000 habitants únicament es pot presentar un projecte per contractar un agent de corresponsabilitat i conciliació. Per als municipis amb un nombre d’habitants superior a 20.000 únicament es pot presentar un projecte per contractar dos agents. Els municipis amb un nombre d’habitants inferior a 4.000 s’han de presentar mitjançant les seves respectives mancomunitats, que poden presentar projectes per contractar un o dos agents de corresponsabilitat i conciliació, segons el nombre d’habitants dels municipis que les integren.

stats