Societat 30/12/2020

El Govern té "damunt la taula" la prohibició del moviment entre municipis a Mallorca

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que si l'expansió del virus no es controla els pròxims dies, les mesures restrictives s'enduriran

Ara Balears
1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, al Parlament. / ISAAC BUJ

PalmaEl Govern de les Balears té "damunt la taula" la previsió de prohibir als ciutadans el moviment entre els municipis de les Illes, especialment a Mallorca, on l'evolució de la pandèmia del coronavirus està disparada, segons ha informat l'agència Efe a partir de les declaracions que ha fet aquest dimecres la consellera de Salut, Patricia Gómez.

La consellera ha explicat que el Govern no té la capacitat per ordenar el confinament domiciliari a les Balears, però estan en contacte diari amb el govern estatal per analitzar aquesta i altres mesures per intentar frenar l'avanç del virus.

Gómez ha demanat als ciutadans que, en aquests dies de Nadal, quedin a casa amb els seus "grups bombolla", sense mantenir cap contacte amb altres persones per poder frenar l'expansió del virus. Si no es controla en els pròxims dies, les mesures restrictives s'enduriran, ha advertit.

Aquesta és una de les mesures immediates que estudia l'Executiu arran que la incidència acumulada del virus a Mallorca en 14 dies és, segons les dades d'aquest dimarts, de 635,1 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants a Mallorca, 602,7 a Formentera, 154,8 a Eivissa i 149,9 a Menorca.

stats