Societat 16/11/2020

El Govern es personarà com a acusació popular per l'assassinat masclista de Peguera

Presumptament, la parella sentimental d'Habibe Ismail li va disparar amb una escopeta

Ara Balears
1 min
La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se i exercir l'acció popular com a part acusadora en el procediment penal per l'assassinat masclista d'Habibe Ismail Emin el passat 15 d'octubre a Peguera, segons han informat en un comunicat. La víctima va morir presumptament d'un tir efectuat amb una escopeta per qui era la seva parella sentimental.

Després d'examinar la documentació tramesa a l'informe previ de l'Institut Balear de la Dona, l'Advocacia ha considerat procedent exercir l'acció popular com a part acusadora. Aquest és el procediment que se segueix en tots els casos de violència contra les dones en què la víctima ha mort o ha tingut lesions greus des de l’any 2008, quan el Consell de Govern va adoptar un acord pel qual s’autoritzava l’Advocacia a personar-se en tots aquests judicis penals.

Habibe, que tenia 37 anys, és la segona dona que ha mort enguany a les Illes Balears presumptament assassinada per la seva parella o exparella. El 4 de novembre, una altra dona, Remedios Cortés, de 32 anys, es va convertir en la tercera víctima mortal per un cas de violència masclista a les Illes i està previst que l’Advocacia també es personi en aquest cas.

stats