Societat 14/12/2021

El Govern confia tancar en les "pròximes setmanes" un acord per limitar els creuers

L'Executiu insisteix que aposta per una regulació esglaonada i pactada amb el sector

1 min
Un creuer al port de Palma.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que les setmanes vinents confien tancar un acord per limitar l'arribada de creuers al port de Palma. "Apostam per una limitació esglaonada que sigui pactada i dialogada amb el sector; esper arribar a un acord en les pròximes setmanes", ha explicat el conseller.

En una intervenció anterior a aquestes declaracions, Negueruela ha estat encara menys concret, perquè s'ha limitat a dir que l'acord per ordenar el sector "el durem a terme aquesta legislatura". "Ho volem tancar com abans millor perquè sigui efectiu el 2022 o el 2023", ha continuat.

De fet, el novembre, el conseller va admetre que només quedaven tres setmanes per tirar endavant l'acord per regular els creuers a partir de l'any que ve. En cas que no hi hagués entesa entre el Govern i l'Ajuntament de Palma, la limitació hauria d'esperar fins al 2023, segons va dir.

Davant les crítiques del PP –contrari a regular el sector–, el conseller ha defensat que el turisme "també es protegeix posant-hi límits" per millorar la convivència amb els residents i la qualitat dels viatges.

stats