Societat 08/06/2022

El Govern modificarà la llei per agilitzar la selecció i formació de policies locals

La modificació pretén que l'Escola Balear d'Administració Pública pugui assumir les competències per convocar i fer oposicions

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Local de Palma.

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha anunciat aquest dimecres a la Comissió de Coordinació de Policies Locals que l'executiu modificarà la Llei 4/2013 –que regula aquest òrgan– i el seu reglament per agilitzar la selecció i la formació de nous agents municipals. En concret, la modificació legislativa pretén que l'Escola Balear d'Administració Pública pugui convocar i fer les oposicions per accedir a la categoria de policia local, en els casos dels ajuntaments que els vulguin cedir les competències.

Així, l'EBAP farà una convocatòria unificada per a totes les illes d'oposicions per a policies locals el segon semestre de cada any, per la qual cosa abans de dia 1 de juliol els ajuntaments hauran d'aportar les places de policies que tinguin per dur a terme aquesta convocatòria. L'objectiu d'aquesta modificació –que aprovarà dilluns el Consell de Govern– és que en un any es puguin augmentar els efectius de Policia Local a les Illes Balears, segons ha explicat Garrido.

D'aquesta manera, es preveuen sis mesos per iniciar d'ofici els processos selectius dels ajuntaments que hagin cedit a l'EBAP la seva competència i sis mesos més per fer el curs de capacitació. A banda d'això, s'inclouen altres modificacions que permetran fer més àgils els processos de selecció, com el fet d'eliminar algunes proves i fer més senzilla l'avaluació d'algunes altres.

Per a la consellera, aquesta reforma de la Llei de coordinació de policies locals "dona resposta a les demandes dels ajuntaments de les illes, millora encara més la seguretat de la nostra comunitat autònoma i reforça l'augment d'efectius de policies locals".

stats