Societat 18/06/2020

El Govern mantindrà els controls sanitaris als aeroports i ports fins al 30 de juny

A partir de l’1 de juliol, l’Estat els assumirà i serà el que en determinarà l'abast i les condicions

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un control de temperatura a un aeroport

PalmaEls controls sanitaris als aeroports de les Illes Balears es mantindran per als passatgers dels vols interinsulars, de l'Estat i internacionals i per als passatgers de trajectes marítims després de la finalització de l'estat d'alarma i fins al 30 de juny, segons ha informat l'Executiu en un comunicat.

Els controls sanitaris els duran a terme els professionals sanitaris del Govern balear a partir de dilluns, 22 de juny, en els vols de l'Estat i entre illes i donaran suport al personal de Sanitat Exterior, que ha demanat la col·laboració de l'Executiu per cobrir els controls internacionals fins dia 30 de juny. A partir de l'1 de juliol, les funcions dels controls les assumirà l'Estat, que serà el que determinarà l'abast i les condicions d'aquests controls sanitaris.

En el comunicat recorden que l'Executiu de les Illes Balears, juntament amb el de les Illes Canàries, ha estat l'únic govern autonòmic que ha establert controls sanitaris als seus aeroports i ports des de l'inici de l'estat d'alarma.

Segons el Govern, la continuïtat dels controls suposa la major garantia de seguretat per als visitants i residents a les Illes, sobretot a partir de dilluns, quan hi haurà un important increment de la mobilitat tant aèria com marítima perquè ja hi haurà llibertat de moviment en el trànsit tant de l'Estat com internacional.

stats