Societat 13/06/2020

Les Balears hauran de fer un seguiment telemàtic de la salut de tots els turistes del pla pilot

El Ministeri de Sanitat també estableix que a l'aeroport es faran controls sanitaris, com el de la targeta de localització del passatger

M. F.
1 min
Uns turistes a la recepció d'un hotel d'Eivissa.

PalmaLes Illes Balears hauran de fer un seguiment de tots els turistes que arribin amb el pla pilot que comença aquest dilluns, dia 15 de juny. Així ho estableix el BOE, que també informa que a l'aeroport el personal de Sanitat Exterior durà a terme els controls sanitaris pertinents, que inclouen el de la targeta de localització del passatger.

La consellera Patrícia Gómez va assegurar fa poc que estaven treballant per ultimar el protocol d'atenció i va apuntar que una de les dificultats era el domicili del lloc on s'allotjaran els turistes. D'altra banda, Gómez ha assenyalat que els hotels ajudaran els turistes per realitzar les telefonades o derivar a un recurs o un altre en cas de ser necessari.

A les Illes Balears, segons l'ordre ministerial, també els correspon la tasca de facilitar la informació de les mesures de seguretat de protecció del contagi del covid-19. I facilitar, en cas que calgui, els mitjans i mecanismes de coordinació que es posaran a la disposició de Sanitat Exterior per realitzar els controls sanitaris als quals es refereix l'apartat anterior.

stats