Societat 07/06/2020

Armengol es declara "molt tranquil·la" per la investigació d'Anticorrupció de les compres pel covid-19

Considera que el Govern ha "complit" amb la responsabilitat d'adquirir material sanitari

Catalina Riera
1 min
Un dels avions que varen arribar a les Illes amb material sanitari procedent de la Xina

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, es troba "molt tranquil·la" per la investigació d'Anticorrupció de les compres pel covid-19. Així ho ha dit durant la compareixença que ha fet aquest diumenge després de la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Estic molt tranquil·la perquè hem complit amb la nostra responsabilitat de tenir material sanitari", ha exposat.

La presidenta ha fet aquestes declaracions arran que s'hagi sabut l'Oficina Anticorrupció investiga les compres que ha realitzat l'IB-Salut per fer front a la pandèmia del coronavirus. Segons va fer públic l'Executiu divendres, la central de compres del servei de Salut va gastar fins a abril 37.976.819,23 euros per comprar equipament de protecció personal, com bates, ulleres, màscares, solució hidroalcohòlica, guants, termòmetres i davantals, entre d'altres. És per aquest motiu que l'Oficina Anticorrupció va demanar al Govern "la informació de la contractació durant la crisi sanitària per estudiar-la", segons va explicar a l'ARA Balears el director de l'Oficina Anticorrupció, Jaume Far.

En aquest sentit, Armengol ha recalcat que des de l'Executiu s'ha seguit "la norma legal de contractació" i que no té "cap problema" que l'Oficina Anticorrupció "investigui totes les compres que s'han fet durant el període d'emergència".

En aquest sentit, Armengol ha recordat que en plena crisi sanitària a l'Arxipèlag "no arribava el material suficient" i per això "hem hagut de comprar-lo a la Xina". No obstant això, exposa que ara el Govern aposta perquè "les indústries de les Balears puguin produir material sanitari i fer les compres a la nostra comunitat".

stats