Societat 27/07/2020

El Govern inspecciona una centena de locals i zones d'oci en un cap de setmana

Les dades que ofereix la Conselleria d'Administracions Públiques només inclouen els controls en què participen els seus funcionaris

A. T.
2 min
Imatge d'una de les inspeccions

PalmaLa Conselleria d'Administracions Públiques ha fet públic aquest dilluns el balanç del tercer cap de setmana que els seus funcionaris participen en controls per garantir la salut ciutadana davant el coronavirus. Les seves dades –que sumen un total de 91 inspeccions a locals i zones d'oci– no inclouen, però, les intervencions que es fan fora d'aquests controls, com ara les de les policies locals.

El dispositiu de cap de setmana, posat en marxa per la Direcció General d'Emergències, s'ha saldat amb un total de 44 actes per incompliments relacionats amb excessos de capacitat, distàncies socials, incompliment d'horaris o mal ús de mascaretes. En paral·lel, i fora d'aquest recompte, la Policia municipal de Palma ha denunciat –entre divendres i diumenge– 51 persones per no dur la mascareta a l'espai públic.

De les 91 intervencions fetes pel Govern, 37 s'han duit a terme a Mallorca (al passeig Marítim de Palma, l'Arenal, Bunyola, Andratx i Alcúdia), 8 a Menorca (al Castell i Alaior), 39 a Eivissa (a Sant Antoni de Portmany, Santa Eulàlia des Riu, Sant Josep de sa Talaia i Santa Gertrudis) i 7 a Formentera (Illetes, platja de Migjorn, es Pujols i Sant Ferran).

Casualment, allà on més actuacions s'han fet, Eivissa, és on no s'ha registrat cap incompliment de la normativa. Mentre que a Mallorca s'han obert 44 actes, a Menorca han estat 8 i a Formentera, 5. Sobre això, la consellera Isabel Castro ha assenyalat que "són dades provisionals" i reconeix que també els han "cridat l'atenció". En qualsevol cas, indica, "l'objectiu no és sancionar, sinó dissuadir", de manera el fet que no hi hagi hagut cap acta és "un èxit".

Castro s'ha adreçat als "pocs negligents" per advertir que l'Executiu autonòmic continuarà fent controls "tot l'estiu, de dia i de nit, per evitar que es produeixin els incompliments". En aquest sentit, ha fet "una crida a la responsabilitat per complir les normes, que no són capricis".

Aquest és el tercer cap de setmana d'actuacions d'aquests equips coordinats pel Govern i els cossos policials (Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals). Des de l'inici de la campanya, s'han fet 204 intervencions a totes les Illes i s'han obert 114 actes d'infracció, que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en les actuacions.

stats