Societat 28/11/2020

El govern espanyol amplia el tancament parcial de fronteres fins al 31 de desembre

La nova ordre ministerial no modifica les condicions que permeten l'entrada a Espanya aprovades fa un mes

Ara Balears
1 min
Turistes alemanys que arribaren dilluns a les Balears amb motiu del pla pilot

PalmaLes fronteres de l'estat espanyol estaran tancades, com a mínim, fins al 31 de desembre. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte una pròrroga del tancament parcial de fronteres a l'espai Schengen, tot i que han remarcat que aquesta decisió pot ser modificada en qualsevol moment.

La nova ordre ministerial no modifica les condicions que permeten l'entrada a Espanya aprovades fa un mes: només hi poden accedir sense justificació ciutadans europeus o provinents d'Austràlia, Japó, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia i l'Uruguai.

Pel que fa als residents a la Xina, Hong Kong i Macao, continua pendent verificar la reciprocitat. Amb l'anterior modificació Canadà, Tunísia i Geòrgia van caure de la curta llista de països que poden viatjar lliurement.

Cal remarcar que el mes de juliol, quan s'aprovà per primera vegada aquesta mesura, el govern espanyol explicà que, a més de lluitar contra l'expansió del coronavirus a l'Estat, la decisió responia sobretot a criteris de reciprocitat: mentre aquests països no deixin entrar ciutadans espanyols, l'ordre s'aplicarà també a la inversa.

Aquesta mesura s'aplicà, per primera vegada, el mes de juliol, i el mes d'octubre es prorrogà fins al 30 de novembre. Davant l'expansió del virus a l'Estat, el govern espanyol ha decidit ampliar un mes més aquesta mesura.

stats