Societat 23/04/2021

Els viatges de l'Imserso tornaran a l'octubre

Reyes Maroto aposta per la vacunació com a instrument per reactivar l'economia

ARA Balears/Xavier Grau
2 min
Turistes de l'Imserso abans del covi-19

Palma/BarcelonaLa ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat que els viatges de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) es comercialitzaran el mes de setembre d'enguany i es reactivaran el mes d'octubre. Així ho ha dit en unes declaracions al programa 'Al Rojo Vivo', segons informa l'agència Europa Press. Maroto ha assegurat que és "una forma de recompensar al col·lectiu de majors", que és "el que més ha patit la pandèmia" i ja està vacunat en "un 70 o 80%". Aquests viatges per a la tercera edat es van suspendre ara fa poc més d'un any a causa de la pandèmia del coronavirus.

La ministra ha anunciat que ja s'està treballant en el plec de condicions per portar-lo al consell de ministres perquè s'aprovi. Aquests viatges sumen un negoci de més de 1.100 milions d'euros, que seria molt ben rebut pel sector.

Respecte del procés de vacunació, la titular d'Indústria, Comerç i Turisme, ha insistit que és "el millor instrument per reactivar els viatges i l'economia". "Tenim suficients vacunes. Ara començam amb les dosis de Janssen i el segon trimestre de l'any arribaran cinc milions de Pfizer. Accelerar el procés de vacunació és prioritari per millorar la incidència de la pandèmia", ha destacat Reyes Maroto.

Certificat digital i fi de l'estat d'alarma

Respecte al certificat digital que ha de facilitar la mobilitat dins la Unió Europea, la ministra ha dit que esperava que a mitjans de juny estigui disponible a Espanya. Això, segons la ministra, permetria la mobilitat internacional, cosa que Espanya necessita per reactivar el sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia.

Segons Reyes Maroto, la fi de l'estat d'alarma és una bona notícia que permetrà als espanyols planificar els viatges per l'Estat "cap a destinacions de vacances o a les segones residències".

stats