Societat 23/09/2020

Hotelers i comerciants exigeixen programes alternatius a l'Imserso per reviscolar el sector

La FEHM demana un bo per incentivar la demanda interna

Catalina Riera
2 min
Turistes de l'Imserso

PalmaEls hotelers i comerciants de les Balears exigeixen que s'habilitin altres programes diferents del de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) per reviscolar el sector. De fet, des de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), han proposat implementar un "bo de turisme per incentivar la demanda interna una vegada controlada la pandèmia", segons ha apuntat la patronal turística en una nota. "En aquests moments s'ha d'actuar amb responsabilitat i protegir els col·lectius més vulnerables", ha assenyalat.

Així ho ha dit aquest dimecres després que dimarts el govern espanyol acordàs cancel·lar el que queda de la temporada dels viatges de l'Imserso, després de mesos suspesos a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. En concret, es va aprovar al Consell de Ministres i ho va avançar el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez.

Així mateix, fonts de la FEHM expliquen a l'ARA Balears que "s'haurien d'haver cercat fórmules perquè el programa s'hauria pogut desenvolupar més endavant amb les garanties higièniques sanitàries corresponents, una vegada que s'hagués controlat la pandèmia". Per part seva, el president de l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), Toni Fuster, coincideix que s'haurien de trobar alternatives a l'Imserso, i lamenta que amb aquesta decisió la situació del sector empitjora. "No són notícies bones", ja que els viatges de l'Imserso "afecten l'increment econòmic en temporada baixa i és una manera d'aportar vendes al petit comerç", apunta Fuster. A més, insisteix en el fet que en "una situació tan caòtica com la que tenim, tot suma".

Per la seva banda, el president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Jordi Mora, lamenta la repercussió econòmica que tindrà aquesta decisió en l'economia de les Illes, ja que "els turistes de l'Imserso sempre venen a final de la temporada baixa i ja no van venir l'any passat".

stats