Societat 30/06/2020

El Govern assegura que "no hi haurà cap retallada" en educació el curs que ve

El conseller Martí March diu que reforçaran el sector augmentant el nombre de professors i destinant més doblers a les ajudes de menjador

K. O.
2 min
Martí March aquest dimarts a la sessió plenària del Parlament.

PalmaEl conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que "no hi haurà cap retallada" durant el pròxim curs escolar 2020-2021 i que, en canvi, el Govern impulsarà un pla per reforçar el sector augmentant el nombre de professors i destinant més doblers a les ajudes de menjador.

"No he anunciat cap retallada", ha respost el conseller a la diputada del PP, Núria Riera, que l'ha acusat d'haver reduït els recursos destinats al sector educatiu. "Mariano Rajoy sí que va retallar 10.000.000 d'euros com a resposta a la crisi del 2008", ha afirmat March, i ha afegit que "nosaltres hem fet el contrari". També ha recomanat a Riera que "no cregui tot el que diuen els diaris".

El conseller ha explicat que els darrers anys a les Balears s'han incorporat 1.500 professors i que és el PP el partit que retalla. March també ha comentat que en totes les conferències sectorials i reunions amb el govern espanyol han demanat un fons per minvar l'impacte del covid-19 en el sector educatiu amb la intenció que es pugui començar el pròxim curs de manera presencial i garantint les mesures sanitàries.

La diputada del PP ha criticat que la Conselleria no hagi demanat doblers per escrit a l'Estat perquè, com a mínim, "falten 275 milions d'euros per garantir la protecció als centres educatius". També ha insistit que no apliqui retallades i que no redueixi el nombre de professors. Contràriament, March ha dit que han reclamat fons econòmics a Madrid.

Malgrat que en el ple del Parlament no s'ha fet cap referència, cal tenir present que l'STEI va anunciar aquest dilluns que el Govern podria retallar entre 250 i 350 professors el curs que ve.

stats