Societat 14/07/2022

El Govern destina més de 200.000 euros a millorar la depuradora de Ciutadella Sud

Aquests equips es troben al final de la seva vida útil

Iván Martín
1 min
Imatge de la depuradora de Ciutadella Sud.

CIUTADELLAL'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) destinarà un total de 201.990 euros en millores a la depuradora de Ciutadella Sud. En concret, l'Abaqua ha adjudicat el contracte de subministrament de deshidratació per l'assecament de fangs a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Ciutadella Sud per als pròxims 11 mesos.

La depuradora de Ciutadella disposa de dos decantadors centrífugs per a l'assecament dels fangs en excés. Aquests equips es troben al final de la seva vida útil i per aquest motiu s'ha decidit renovar-los. Així, se substituiran els dos decantadors, els seus col·lectors de connexió, s'adapten les passarel·les i l'escala d'accés entre ells, i l'obra civil necessària per al correcte assentament dels equips a substituir.

L'assecament de fangs és un dels processos fonamentals en el sanejament i la depuració de les aigües residuals urbanes. Són el resultat dels diversos tractaments que s'apliquen a les depuradores per a l'eliminació de la matèria orgànica. A més dels bacteris que eliminen la matèria orgànica, aquests fangs contenen fins a un 80% d'aigua.

stats