Societat 09/02/2022

El Govern destina un milió d'euros a dos centres socials de Ciutadella

Aquest milió d'euros forma part dels 64,3 milions d'euros destinats a reactivar l'economia des dels serveis socials

Iván Martín
2 min
Responsables institucionals visitant les instal·lacions a Ciutadella.

CIUTADELLAEl Govern balear invertirà un milió d'euros en dos projectes finançats amb fons europeus, que consistiran en la construcció i remodelació dels centres de Fabiol i Trepucó, a Ciutadella.

Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera d'Afers Socials del Govern balear, Fina Santiago: "Destinar doblers públics a equipaments socials és una inversió". I ha afegit: "Que els fons europeus permetin fer aquests projectes significa el reconeixement de l'economia de cures a l'àmbit europeu". Per tot, Santiago reivindica: "Els serveis socials generen llocs de feina qualificats, estables i no deslocalitzables, a més de generar cohesió social i lluitar contra les desigualtats".

Aquest milió d'euros forma part dels 64,3 milions d'euros destinats a reactivar l'economia des dels serveis socials. D'altra banda, la Conselleria d'Afers Socials destinarà 18,5 milions d'euros més dels fons europeus en la construcció de places residencials a Menorca, en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, i el de l'Ajuda a la Recuperació per la Cohesió i els Territoris d'Europa.

L'objectiu principal del projecte a Fabiol és erradicar les conseqüències de la pobresa infantil, que freqüentment es transmet de manera intergeneracional. Així, es treballarà per prevenir els factors de cronificació, mitjançant un treball integral i integrat amb les famílies, els diferents agents socials i la comunitat. Per tal de posar en marxa aquest servei socioeducatiu, el passat mes de desembre, el Consell de Menorca i el Patronat Municipal d'Escoles Infantils de Ciutadella varen signar la cessió de l'edifici, on, a més, també s'ubicaran les oficines del Patronat. Es preveu que el cost de remodelació de l'edifici sigui de 400.000 euros.

Durant la visita a Menorca, la consellera d'Afers Social també ha aprofitat per visitar les obres de construcció de la residència geriàtrica de Maó. Aquest projecte costarà 10,3 milions d'euros i oferirà un total de 120 places per a gent gran de l'illa. Segons han explicat durant la visita, la nova residència tindrà una superfície construïda de 6.803 metres quadrats comptant les tres plantes de l'edifici i l'aparcament subterrani.

stats